Gisteren werd er een gouden jakhals (Canis aureus) gezien in het stedelijke gebied ten noorden van Bangkok. Vanwege zijn jonge leeftijd en de locatie waar hij liep, hebben een aantal betrokken bewoners hem gevangen en hem naar het WFFT Wildlife Rescue Center gebracht. We vermoeden dat dit kleine mannetje door mensen is gedumpt als ongewenst huisdier, waarschijnlijk omdat hij niet tam was te krijgen. Dit soort is vooral bang voor mensen en merkte aan zijn gedrag dat die redelijk gewend was aan mensen.

De Aziatische gouden jakhals wordt vermeld als (LC) door het IUCN Rode lijst van bedreigde diersoorten. De gouden Jakhals komt niet meer zo veel voor in de natuur, behalve in de nationale parken en beschermde gebieden, de jakhals bevolking daalt hierdoor. Door landbouw en industrieën is er steeds minder leefruimte voor de jakhals, de jakhals past zich redelijk aan tot een bepaalde hoogte, met als resultaat dat de populatie langzaamaan verdwijnt.

Dit kleintje kreeg de naam ‘John’ van de mensen die hem hebben gevonden, wij zullen hem voortaan ook roepen met zijn gegeven naam John. We hebben John goed nagekeken of hij gezond was en hebben hem eten gegeven en aan zijn eetlust mankeert niets. Hij wordt ter observatie in ons dierenziekenhuis gehouden. We houden u op de hoogte van zijn vorderingen.