WFI is de eerste organisatie met een mobiele dierenziekenhuis in Thailand

Kort nadat we het mobiele dierenziekenhuis in ons bezit hadden, werden wij opgeroepen om een ongewenst huisdier op te halen.

Joy is een 6-jarige mannetjes Java-aap en een grote ook, met een gewicht van meer dan 12 kilo. Hij was in handen van de lokale bevolking, die op de rand van het Nationaal Park in de buurt van het Rescue Centre wonen. Hij werd gevangen genomen als een baby, toen stropers zijn moeder neerschoten, zodat hij kon worden verkocht in de dierenhandel.

Joy werd hij steeds moeilijker te hanteren en net als alle andere wilde dieren bleek hij een zeer ongeschikt huisdier. Vooral omdat de familie die hem in handen had, zelf ook jonge kinderen had. Joy belandde in een houten kist in de tuin van zijn baasje, waar hij de laatste jaren heeft doorgebracht. Joy kon alleen door kleine gaten de buitenwereld zien.

Uiteindelijk was zijn baasje ervan overtuigd dat Joy, veel beter in het Rescue Centre kon verblijven. Op 4 november 2006 is het team met het mobielenziekenhuis, richting Joy gereden en na een uur waren we op plaats van bestemming. Toen wij aankwamen was hij aan het ijsberen in zijn kist, die ongeveer 2 meter bij 1 meter was en 1 meter hoog.

We maakte een dart met een sterk kalmerend middel klaar en Noi (Directeur van het opvangcentrum) verdoofde Joy zodat we hem konden bevrijden uit de te kleine kist waar hij jaren in heeft geleefd. In het mobielenziekenhuis hebben we Joy gelijk nagekeken en gelukkig was hij nog in goede conditie, behalve een beetje overgewicht. Nadat we de eigendomsoverdrachtspapieren hadden afgerond, konden we terug naar het opvangcentrum.

Dierenambulance WFI Dierenambulance Mobiele dierenziekenhuis Mobiele ziekenhuis WFI

Aangekomen op het dierenopvangcentrum was Joy al aardig wakker van de narcose en hebben hem in quarantaine gezet. Na enige tijd in quarantaine kan hij hopelijk worden overgebracht naar één van onze grotere kooien of velden, om van het gezelschap van andere soortgenoten te genieten van zijn vrijheid en wie weet … kan hij op een dag terug keren naar zijn oorspronkelijke habitat, waar hij zo wreed werd meegenomen toen hij een baby was.