Olifanten opvang

In Thailand worden momenteel 3000 olifanten in gevangenschap gehouden, bij particuliere eigenaren, olifanten-kampen en dierentuinen. Voor veel olifanten is het dagelijkse werk in de toeristen kampen een hel. Maar gelukkig is het voor sommige olifanten mogelijk om hun oude dag door te brengen in het olifanten opvang van WFI. Dicht bij de natuur in een zeer ruime omgeving van circa 30 hectaren. Het WFI olifantencentrum is het enigste opvangcentrum in Azië waar alle olifanten 24 uur, 7 dagen per week zonder ketting worden gehouden en dat al sinds 2007!

Thailand is de thuisbasis van wilde Aziatische olifant. De inheemse bevolking heeft de dieren gevangen genomen en/of gefokt om ze op jonge leeftijd te kunnen opleiden voor de houtindustrie. De binnenlandse olifanten werden voornamelijk gebruikt in de houtindustrie. Ironisch genoeg werkten de olifanten ongewild mee aan het verkleinen van hun eigen leefgebied. Na het verbod op houtkap in 1984, is het grootste deel van de houtkap olifanten uiteindelijk tewerkgesteld in de toeristische sector. De olifanten worden gebruikt om te bedelen, toeristen kunnen ritjes maken op de olifant of op de foto, u kunt ook bananen kopen om dit aan de olifant te geven. Deze olifanten wandelen dag en nacht in de overvolle warme en vieze straten van Thailand, wat schadelijk is voor de gezondheid van de olifant. Het bedelen met olifanten op straat veroorzaakt met regelmaat ongelukken, welke vaak met dodelijke afloop is. Ook worden de olifanten vaak dol van de stress en vallen ze voorbijgangers aan met dodelijke afloop.

Naar schatting zijn er op dit moment ongeveer 2000 wilde Aziatische olifanten die in de dichtbegroeide regenwouden en de open graslanden verspreid over Thailand leven.

Elephants Olifanten opvang centrum Thailand Olifant Olifanten opvang centrum Olifanten Thailand Olifant Thailand

Je kunt onze olifanten helpen door te doneren “voor de olifanten” of te komen helpen als vrijwilliger in één van onze centra’s!