Beschermd – Helpt – Rehabiliteert

Beschermd
WFI is al jaren bezig met het beschermen van wilde dieren en worden steeds vaker gevraagd om te helpen. We halen niet alleen dieren weg bij mensen thuis, maar reizen ook de wereld rond om de dieren terug te brengen naar hun oorspronkelijke leefomgeving. Dit vergt veel teamwork met allerlei partijen, zo moeten de uitvoerdocumenten gemaakt worden en vervoer geregeld worden. Gelukkig werken de landen vaak heel goed samen en vechten we gezamenlijk voor hetzelfde doel “dierenwelzijn”

Helpt
WFI helpt niet alleen wilde dieren, maar zetten ons ook in om verder dierenleed te voorkomen. Wij besteden veel tijd aan het voorlichten van zowel de lokale bevolking als de vakantiegangers. Hebben in Thailand een sterilisatie programma voor straathonden en helpen mensen in de regio gratis met hun huisdieren.

Rehabiliteert
De dieren die wij redden hebben een periode van verplichte quarantaine, in deze periode worden ze zeer goed nagekeken en worden er gegevens in een dossier bewaard. Na enige tijd, proberen wij de dieren bij hun soortgenoten te zetten. Als dit alles goed gaat en wij zien dat ze een beetje voor zichzelf kunnen zorgen, gaan we verder met het rehabiliteren. Dit is een heel lang proces en zien vaak dat dieren, jammer genoeg niet meer terug kunnen naar de natuur, maar in een beschermde omgeving moeten verblijven. Gelukkig hebben wij een groot stuk land en verblijven de dieren niet echt in gevangenschap, maar kunnen in alle vrijheid rondlopen.