Wilde dierencentrum

Sinds de oprichting in 2001 van het centrum voor opvang van wilde dieren in Thailand geeft WFI kort of langdurig onderdak aan duizenden geredde wilde dieren. Veel van deze dieren worden na het rehabiliteren weer vrijgelaten in de natuur. De dieren die niet kunnen worden vrijgelaten, krijgen onderdak op ons wilde dierencentrum.

Thailand heeft een rijke biodiversiteit. Maar helaas zien wij dat door menselijke invloeden, de dieren steeds minder leefruimte krijgen en daardoor met uitsterven worden bedreigd. Jonge gibbons, makaken, lori’s, beren en andere wilde dieren worden vaak illegaal gestroopt en worden verkocht als alternatief huisdier of voor de uitbuiting in de toeristische industrie gebruikt. Apen en slangen worden veelal in de straten van Thailand aangeboden, om mee op de foto te gaan. WFI probeert deze dieren, die vaak in erbarmelijke omstandigheden moeten leven, te bevrijden en een beter leven te geven.

Op ons dierencentrum in Thailand vindt u 7 soorten gibbons, 5 soorten makaken, orang-oetans, lori’s, 2 soorten langoeren, 2 soorten beren, kleine en grotere wilde katten, diverse soorten civetkatten, reptielen, otters, vogels en nog veel meer wilde dieren. Alle dieren die in het dierencentrum verblijven, zijn door onze stichting gered en verkeerde meestal in slechte leefomstandigheden of waren slachtoffer van een ongeval.

Wij proberen alle geredde dieren terug te krijgen naar hun eigen oorspronkelijke leefomgeving, maar het rehabiliteren van de dieren is meestal een lang en moeilijk proces. De dieren moeten weer gesocialiseerd worden en met hun eigen soortgenoten overweg kunnen, en hun eigen voedsel kunnen vinden, ze moeten weten wat een gevaar voor hun bestaan is, en er moet een passende leefomgeving voor hen beschikbaar zijn. Voor veel dieren die gered zijn van een leven als huisdier is dat een onmogelijke opgave waardoor levenslange opvang de enigste oplossing kan zijn.

Apen Gibbon Schildpad wilde dierencentrum Thailand Beer wilde dierencentrum Dieren wilde dierencentrum Schildpadden wilde dierencentrum Thailand

Als U deze geredde dieren wilt helpen kunt U doneren onder vermelding van “wilde dieren-opvang” of komen helpen als vrijwilliger, of een dier adopteren!