Elephant Sanctuary

Het olifantencentrum ligt ongeveer 160 kilometer ten zuidwesten van Bangkok. Zou u meer over olifanten willen weten en over de problemen waar deze mooie beesten mee geconfronteerd worden. Dan is dit uw kans om de olifanten te leren kennen en voor een deel de oplossing te zijn.

In de nabijgelegen bossen kunnen de geredde olifanten rondzwerven net als in hun “oorspronkelijke en natuurlijke” habitat. We hebben grote stuk land gekocht met meren en weilanden, waar de olifanten zonder kettingen kunnen lopen.

Wanneer je vrijwilligerswerk met olifanten doet leer je ze te verzorgen, te wassen en te voeden. Ook het schoonmaken van hun behuizingen horen daar als onderdeel bij.

De accommodatie is een eenvoudige bungalow in het midden van het park. Elke bungalow heeft een eigen (Europese stijl) toilet en douche en zijn ingericht met twee of drie bedden. Er is een grote keuken in het vrijwilligershuis om uw ontbijt te maken en warme drank. Lunch en diner worden gekookt voor u. Een positieve houding ten opzichte van de groep woon- en teamwork is essentieel. U verblijf is basic en wij verwachten dat u onderling de huishoudelijke taken verdeeld.

Wij hebben de volgende criteria 

  • Je bent lichamelijk/geestelijk in goede conditie
  • Je kan Engels spreken
  • Je kan tegen warm en vochtige klimaat
  • je bent 18 jaar of ouder
  • Je moet een positieve houding hebben ten aanzien van dierenwelzijn en behoud van de natuur
  • Je kan makkelijk in teamverband werken

Korte en lange termijnen zijn mogelijk bij de Elephant Sanctuary; echter, zijn vrijwilligers verplicht om een ​​minimum een week te verblijven. Als algemene regel geldt, dat verblijf van minder dan een week niet is toegestaan.

Wildlife vrijwilligers zijn nodig om alle projecten draaiende te houden en om nieuwe projecten weer te kunnen beginnen. Het vragen van een bijdrage is noodzakelijk voor het opvangcentrum. Er zijn continue medicijnen nodig en dure apparatuur, wat veel geld kost. Wij hopen dat we de eigen bijdrage kunnen verlagen of kunnen afschaffen in de toekomst. Voor dierenartsen en dierenartsassistenten in opleiding, zouden we kunnen bekijken of er vanaf gezien kan worden.

1 week deelname €  375
2 weken deelname €  595
3 weken deelname €  795
4 weken deelname€  995
Extra weken €  200

Denk jij dat dit wat voor je is, dan zien we graag je motivatiebrief in het Engels tegemoet, op onze aanmeldingswebsite kunt u meer informatie vinden.