Dierenziekenhuis

WFI heeft op dit moment op twee plaatsen een dierenziekenhuis met vier dierenartsen in vaste dienst, en drie veterinaire assistenten. Ons ziekenhuis in Laos (het LWRC project) is nog in de beginfase, waar we nog heel veel hulp voor nodig hebben, maar in Thailand is de kliniek al volledig operationeel met een volledig uitgeruste operatiekamer, een bloed laboratorium en een ultra-sound. Hier ontbreekt enkel nog een goed digitaal röntgen-apparaat.

Met een totaal van 1300 dieren onder onze directe verzorging in de opvangcentra hebben onze dierenartsen al hun handen vol, maar ook dieren buiten het centrum worden geholpen door ons team. Het gaat hier vooral om wilde dieren die in beslag zijn genomen uit de illegale handel, en dieren die verwond zijn geraakt in het wild door bijvoorbeeld elektrische schok (bij het klimmen of vliegen in stroomdraden) en aanrijdingen door auto’s en motorfietsen. We hebben zelfs gevallen van zware vergiftigingen moeten behandelen van wilde olifanten die door boeren waren vergiftigd in conflict-gebieden.

Internationaal
(in landen buiten Thailand en Laos) helpen we ook als onderdeel van WARN (Wild Animal Rescue Network).

Onze klinieken behandelen huisdieren gratis voor de armere bevolking in de directe omgeving van onze centra, we proberen daarbij het probleem van zwerfdieren en straathonden aan te pakken door alle dieren te steriliseren, ook gratis, ter bevordering van het dierenwelzijn.

Aap in het Dierenziekenhuis Thailand Civet kitten operatie apen Dierenziekenhuis Operatie hond Operatie aap in het dierenziekenhuis Slang

U kunt onze medische teams steunen door te doneren aan onze stichting onder vermelding van “medische hulp”.