Doneer!

Steun Stichting Wildlife Friends International en maak het verschil voor dieren in nood!

Over ons

Wildlife Friends Foundation Thailand (WFFT) werd in 2001 opgericht door Edwin Wiek met hulp van de lokale bevolking uit Petchaburi, waaronder de abt van Wat Khao Look Chang, die land aan de stichting leende voor geredde dieren. WFFT is een NGO die afhankelijk is van steun van andere dierenbeschermingsorganisaties en gepassioneerde individuen.

WFFT richt zich op de redding van gedomesticeerde en in gevangenschap levende dieren. Edwin Wiek leidt het project met een team van lokale medewerkers en internationale vrijwilligers, die hun verblijf zelf bekostigen.

De inzet van vrijwilligers is cruciaal voor WFFT. Vrijwilligers komen uit de hele wereld, voornamelijk uit Europa, Amerika, Australië en Nieuw-Zeeland, en variëren in leeftijd van 18 tot 75 jaar. Ze hebben diverse achtergronden, van tussenjaarstudenten en natuurbeschermers tot wetenschappers, loopbaanonderbrekers en gepensioneerden.

Onze passie is om de gewoonten van internationale toeristen in Thailand te veranderen, omdat zij vaak onbewust de illegale handel en uitbuiting van wilde dieren bevorderen.

De belangrijkste doelstellingen van onze organisatie zijn:

  • Het redden en rehabiliteren van wilde dieren in gevangenschap en het bieden van hoogwaardige zorg en een veilige omgeving waarin ze de rest van hun leven kunnen leven, in een omgeving die zo dicht mogelijk bij de natuur ligt.
  • Om campagne te voeren tegen alle vormen van dierenmishandeling en -uitbuiting in Thailand, te werken aan het beëindigen van de illegale handel in huisdieren en mensen te ontmoedigen om alle wilde dieren als huisdier te houden. WFFT streeft er actief naar om de illegale handel in wilde dieren te bestrijden en dieren te redden van slechte omstandigheden of uitbuiting door menselijk vermaak.
  •  
  • Om veterinaire hulp te verlenen aan zieke of gewonde dieren, zowel wilde als gedomesticeerde dieren.
  • Om de lokale bevolking (met name kinderen), toeristen en de internationale gemeenschap te onderwijzen en aan te moedigen om wilde dieren en hun natuurlijke habitats te waarderen, begrijpen en beschermen. Een van de belangrijkste aspecten van natuurbehoud is het onderwijzen van lokale gemeenschappen en het vergroten van het bewustzijn onder toeristen, die vaak onbedoeld een grote vraag creëren voor de exploitatie van wilde dieren.
  • WFFT wil mensen de gevolgen van hun acties laten begrijpen en hen ervan overtuigen hun gewoonten en houding ten opzichte van het leven te veranderen. Als het kopen stopt, stopt ook het doden.
  • Er worden rondleidingen gegeven aan toeristen in het opvangcentrum met als doel het bewustzijn te vergroten voor de benarde situatie van de dieren door verantwoord ecotoerisme te promoten.
  • Om te helpen bij en nieuwe projecten te ontwikkelen met betrekking tot de bescherming, rehabilitatie, humane gevangenschap omgevingen en het welzijn van alle wilde dieren.
  • Om wilde dieren in gevangenschap te rehabiliteren en ze weer in het wild uit te zetten, waardoor bosgebieden waar ze al met uitsterven bedreigd zijn, weer bevolkt raken.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

© 2024 Created by Ciska de Hilster 

Links

www.wildlifefriends.nl

info@wildlifefriends.nl

Er zijn veel methoden beschikbaar waarmee je ons kunt ondersteunen!